Je kunt een systeem opdelen in sub- en sub-subsystemen op een manier die bijdraagt aan het ontwerp.
Hierboven het schema met systeem en sub(sub)(sub)(sub) systemen met marges. Hierdoor krijg je een overzichtelijk systeem overzicht.
Je kunt gewenste in- en output van je (sub-sub)systemen beschrijven op basis van natuurkundige grootheden.
Hierboven heeft mijn collega een schema gemaakt van alle in en outputs van het ballenkanon. Hierbij heeft hij de natuurkundige grootheden benoemd zoals voltages, spanningen, en amperes die door het systeem heen gaan. Ook heeft hij de vermogens aangegeven.
Je kunt te verwachten in- en output van je (sub-sub)systemen beschrijven op basis van natuurkundige grootheden, met behulp van je metingen en natuurkundeformules.
Je kunt een schema maken van de logica die in het systeem werkt: de hardwarematige kant.
Je kunt een schema maken van de logica die in het systeem werkt: de softwarematige kant.
Hierboven is te zien hoe een infrarood sensor een boei detecteerd en dit via een signaal door geeft aan de arduino. De arduino moet hiervoor een signaal doorsturen van 300 ms naar een relais. Dit relais zal 300 ms openstaan om 300 ms een signaal door te geven aan de magneetklep van 12v. Deze zal hiermee precies de juiste hoeveelheid lucht door laten om een bal te droppen. De infrarood sensor moet de boei minimaal 1 seconde zien omdat deze anders bij elk ander willekeurig object een bal dropt. Dit dus om storingen te voorkomen.
Hieronder zijn de hardware onderdelen te zien
Ook heb ik een tabel opgesteld met het gewicht en bemating van het proof of concept ballenkanon. Hiermee kunnen we zien op welke onderdelen we kunnen besparen in het nieuwe ontwerp.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten